Промоционални цени до 15 май 2020г.
на всички апаратни изследвания!

Цветотерапията е създадена през 30-те години на 20-я век от английския лекар-хирург, бактериолог, патолог, биолог-д-р Едуард Бах. Лечението с есенциите от цветята на д-р Бах е много популярен метод във всички развити европейски страни и по целия свят. Това е метод за лечение на душевни състояния,като:психични травми, депресия, меланхолия, тъга, тревожност, несигурност, безпокойство , обезверяване, апатия, страхова невроза, безсъние, болезнена ревност, гневност, избухливост, силна притеснителност, аутизъм, неврози, параноични разстроиства, поведенчески и панически разстройства и други.
 

В днешно време практикуващите цветолечители по цял свят използват и продължават да изследват многостранното действие на цветните лекове.Последните са напълно приложими в домашна обстановка от всеки. Това е "излекувай сам себе си" метод и намира място, както в изцелението на остри, така и на хронични заболявания,чрез бързо подобрение на душевното равновесие. Д-р Бах дава следното определение за болестта: "Науката клони да покаже, че животът е хармония-състояние да бъдеш в тон, в унисон - и че болестта е дисонанс или състояние, когато една частица от цялото не трепти в хармония".
 

В периода 1919-1922г д-р Бах като работещ патолог бактериолог в Лондонската хомеопатична болница се запознава с идеите на Самуел Ханеман /основателя на хомеопатията/ и останал поразен от голямото сходство на собствените си изводи и откритията на Ханеман,направени преди толкова много години, без помощта на модерна апаратура. Ханеман също като него вярвал ,че трябва да се лекува пациента, а не болестта .Да се лекува неговия характер, темперамент, емоционалност,състояние на ума. Постиженията на д-р Бах били посрещнати с голям възторг от хомеопати и традиционно практикуващи медици в цял свят,които го нарекли "вторият Ханеман".


В терапевтичната система на д-р Бах, след дългогодишен прецизен подбор, са включени 38 цветя , от които се извличат НЕ химичните им съставки, а техните финни вибрационни енергии, които имат способността да възстановяват хармонията и баланса на нашето собствено енергийно поле. Системата на лечение се основава на твърдото убеждение на нейния създател ,че:

-Истинската причина за физическите болести се крие в негативните чувства, емоции и мисли, които дебалансират енергийното ни поле и нарушават нормалния пренос на жизнена енергия.
-Истинско и трайно изцеление може да се постигне не като се лекуват следствията , а като се отстранят причините.
-Причини на енергийно ниво се отстраняват не с материални средства, а с енергийни.

За последните 70 години, през които се използва, методът доказва, че е абсолютно безвреден, дори и в случаите ,когато не е подбрана най- подходящата есенция, надежден, без каквито и да е неблагоприятни странични ефекти,без опастност от пристрастяване или предозиране. Може да се използва във всички възрасти. При цветотерапията на д-р Бах есенциите могат да се приемат самостоятелно или в комбинация от няколко/ максимум 6-7/, в зависимост от емоционалното,ментално и духовно състояние на индивида. Есенциите могат да се комбинират безпроблемно и с методите на традиционната медицина и нетрадиционната хомеопатия. С цветотерапията по метода на д-р Бах се постига лечение на физически и психични заболявания, оформяне на личността и подобряване качеството на живот.
 

Единствено в нашия център може да направите Вашия тест и да получите компютърна обработка на резултатите. Цена: 46 лв. 

В Медицински Център "Лайф" се предлагат
оригиналните английски капки на д-р Бах
Само в нашия център са на цени:

Лична комбинация капки - 20.00 лв.
"Спешни капки" (Rescue Remedy)  - 20.00лв.
София 1700, Студентски град, бл.56, вх.Б, партер gsm: 087/658 2020, тел. +359 2/962 4408 Детоксична йонна терапия